8 Temmuz 2013 Pazartesi

Logitech f710 Bağlantı sorunu (Wireless Gamepad F710 losing connection)

Selam arkadaşlar... Logitech F710 Gamepadinizle oyun oynarken arasıra 2-3 saniyede bir bağlantı kopması sorunu yaşıyorsanız bunun çözümünü  paylaşmaya çalışıcam. Tabi sadece bu türlü bir sorun değil bazı arkadaşların f710'u x modunda hiç çalışmıyor yada farklı sürelerde ve sıklıkta bağlantı sorunu yaşıyorlar.  Bu sorunların hepsini kökten halledeceğiz.

Çözüme geçmeden önce size sorunun ne olduğunu ve çözüm sonunda ne yaptığımız anlatayım. Bildiğiniz gibi gamepadin üzerinde x-d diye iki adet seçenek var. (teknik anlatıma girmiycem) Şimdi iki tane kolunuz var gibi düşünün, biri pazarda dahi bulabileceğiniz  10 TL'lik bir kol, diğeri xbox360 wireless gamepad (zaten yeni oyunların hepsini x modunda hiç bir ayara gerek kalmadan oynayabilirsiniz ) (ürünü burdan inceleyebilirsiniz) Gamepadinizi d moduna aldğınızda bilgisayarınız bunu 10 TL'lik bir kol gibi görüyor. (rumblepad 2) (yazılımsal olarak tabi :)  x moduna aldığınızda ise xbox360 gibi görüyor. Yani windows işletim sistemi sizin kolunuzu kesinlikle Logitech f70 wireless gamepad gibi görmüyor. İşlemin sonunda x modunda gamepadimizi Logitech f710 wireless gamepad olarak tanıtmış olacağız. Hadi başlayalım... 

1- Öncelikle buradan xbox 360 gamepadin yazılımını indirelim. 

işletim sistemimiz seçtikten sonra download yazısına tıklayalım.

2- Yazılım bilgisayara yükledikten sonra sırasıyla bigisayar, özellikler, aygıt yöneticisine tıklayalım.
Bunları yaparken f710'un takılı olması ve x modununda olması gerekir. 

Gördüğünüz gibi windows bizim f710'u xbox360 controller gibi görüyor. bu resimde donamım düzgün yüklenmiş gibi görünüyor. sizin bilgisayarınızda sarı bir işaret olabilir. böyle bir durum varsa siz kendiniz tanıtmanız lazım bilgisayarınıza... buradaki videodan yapabilirsiniz. 

3- Burdaki adresten xusb21 adlı dosyayı indiriyoruz.(xusb21 donanım bilgilerinin olduğunu dosyadır)

4- Şimdi microsoftun sitesinden indirdiğimiz yazılımın bilgisayarımızda nerede olduğunu bulucaz. sırası ile bigisarım, c, program files, Microsoft Xbox 360 Accessories dosyasına giriyoruz.


gördüğünüz gibi xusb21 adında dosya var şimdi indirdiğimiz dosya ile bu dosyayı yer değiştiricez. (her ihtimale karşı burdaki dosyasının bir yedeğini alın) 

5- Değiştirdikten sonra tekrar aygıt yöneticisine gelip en alttaki xbox360 contreller for windows un üzerinde sağa tıklayıp özelliklere gelin oradan ayrıntılara tıklayıp donanım kimlikleri sekmesine gidin...

usb ile başlayıp -305 biten yazı xbox 360'ın kimlik kodu şimdi bu kodu sağa tıklayıp kopyalıyoruz.

Tekrar xusb21 dosyasını açıp (değiştirdiğimiz) Ctrl+F tuşuna basıp bu kodu not defeteri içinde aratıyoruz. bu koddan 4 tane bulması gerekir.

Bulduğumuz 4 tane kodu "USB\Vid_045E&Pid_0719" kodu ile yer değiştiriyoruz. Sonra kaydedip çıkıyoruz. 

6- şimdi logitech nano alıcıyı çıkarın ve bilgisayarınız yeniden başlatın. tekrar nano alıcıyı takın.. Tekrar aygıt yöneticisi açtığınızda hala windows x box360 gibi görüyor. bunun üzerine tıklayıp sürücü yazılımını güncelleştir deyin ..

 Sürücü yazılım için bilgisayarımı  tara deyin... 

Buradan gözata tıklayın .. 

resimdeki klasörü bulun ve tamam deyin ..

yükle dediğinizde karşınıza resimdeki gibi güvenlik uyarısı gelecek "bu sürücü yazlılımını yine de yükle" deyin ve yüklenmesini bekleyin. (böylece değiştirdiğimiz xusb21 dosyasını windowsa tanıtmış olduk) eğer bu uyarıyı almayıp direk zaten yüklü diye uyarı alıyorsanız işlemleri yapmamışsınızdır. kendinizden eminseniz "bilgisayrımdaki aygıt sürücüleri listesinden seçmeme izin ver" diye seçenek var gözatın alında oradaki listenin hepsini teker teker yükleyin.

Yükleme işleminiz başarılı olduysa en sonunda şu uyarıyı alacaksınız...

gördüğünüz gibi xbox360 controller değişti yerine logitech wireless f710 geldi şimdi bilgisayarınızı yeniden başlatın ve açıldıktan sonra tekrar aygıt yöneticisine gelin. (kontrol için) sonuç... 


artık windowsunuz gamepadinizi gerektiği gibi görmeye başladı.. bol eğlence diliyorum :)
edit 1 
Hala sorun yaşıyorsanız büyük ihtimalle xusb21 dosyasını düzgün oluşturamadınız. Buradaki linkte düzgün bir şekilde oluşmuşu var. bunu C'deki micorsoft xbox360 ac... dosyasındaki xusb21 ile yer değiştirin. Ayrıca ben windows 8'e geçtim. Bir sorun olmadı. galiba windwos 7 64 bitlerde sorun oluyor. eğer imkanınız varsa windows 8'e geçmenizi öneririm :) 





15 yorum:

  1. Eğer Dll dosyalarıyla ilgili hata alıyorsanız .inf dosyasını açıp 01009 diye aratın bir dll dosyası bulucaksınız aynı ada benzer fakat 0100x gibi biten bir dll dosyasıda .inf dosyasının bulunduğu klasörün içinde bir klasörde daha bulunmakta bu dosyayı bulun ve ismini kontrol edin bende 01007 (win xp) ve inf dosyasındaki 01009 ların hepsini 0100x olarak değiştirin.

    YanıtlaSil
  2. herşeyi yaptım logitech gamepad diye gözüküyor ama yine bağlantı kopma sorunu yaşıyorum 1-2 saniye aralıklarıyla kopuyor.

    YanıtlaSil
  3. http://yadi.sk/d/8Ut607Ab6ekgR

    dostum burdaki dosyayı c'deki xbox360'ın içindeki ile yer değiştir bir böyle dene

    YanıtlaSil
  4. arkadslar windows 8 de Logitech wierless f710 gamepad kullanıyodum 2 tane ama bı anda bı tanesı gıttı oyunu acıyorum ama oyuna gelmıyor kullanamıyorum valla sımdı win 7 ultımate yaptım pc yı banamısın demıyo lutfen bı cozum yoluusttekılerıdedenedım ama herangı bır sonuc alamadım yardımlarını beklıyorum saygılar

    YanıtlaSil
  5. belirttiğiniz yönergeleri uygulamama rağmen sorunum halen devam etmekte.driverla alakalı bir problem olabilir mi acaba ?

    YanıtlaSil
  6. Anakartınız güncel driverlerini bulup içinde usb ile alakalı setup dosyalarını kurun

    YanıtlaSil
  7. Xbox 360 Wireless Driveri indirirken windows 8 seçeneği yok lütfen yardım edin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yardım cevabı yazmayanın amını yalayıp sikeyim!

      Sil
    2. http://www.microsoft.com/en-us/windows/compatibility/CompatCenter/ProductDetailsViewer?Name=Microsoft%20Xbox%20360%20Wireless%20Game%20Controller&vendor=Microsoft&ModelOrVersion=JR9-00011&Type=Hardware benim pc 8.1 kardeşim burdan bir dene bence

      Sil
  8. beyler logitech f710 iki modu var biri dinput diyeri xinput.Dinput modunu seçerseniz hiç bağlantı sorunu veya ititreşim sorunu olmaz.Fakat xinput modunu seçerseniz bu sefer Microsoft devreye girer ve şöyle bir sorunla karşılaşırsınız.Microsoft 3. parti firmalara kablosuz Xbox 360 kontrolcüsü üretmeye izin vermiyor sadece kablolu üretirsen f510 gibi ozaman yazılım desteği veriyor ve oyun kolunun sürücüsünü yüklüyor.Ama f710 bir kablosuz oyun koludur ne zaman nano alıcıyı xinput modunda PC'ye takarsanız.Sürücüyü yüklemez eger yüklese bile bağlantı kopma sorunları veya hiç titreşim alamama sorunkarı yaşarsınız.Microsoft sadece kablolu gamepad üretilmesi,ne izin veriyor eger Windows için xinput modu da çalışan kablosuz bir gamepad üretirseniz Windows bu alet düzgün çalışmayacaktır.Burda logitechnin yapabileceği hiç bir şey yok.Bu sorunu düzeltmenin bir tek yolu var oda xbox360ce kontrol emulaoru kullanmak

    YanıtlaSil
  9. çok sinir bozucu bir sorundu halloldu saolasın..

    YanıtlaSil
  10. windows8 için Microsoft herhangi bir seçenek sunmuyor. Windows7 ile yapıyorum ama yinede xbox360 olarak kabul ediyor. Herhangi bir çözümü var mı?

    YanıtlaSil
  11. Windows 8.1 de hata verirmi verirse nasıl düzeltebilirim ? ?

    YanıtlaSil
  12. windows 10 için ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  13. Bu kolun sorununu ne yaptiysam cozememistim. Sonra aklima esti uzatma kablosuna takayim ordan nasil olacak acaba derken bi baktım sorun cözüldü. Ne alaka bilmiyorum ama bi deneyin. Usb yi direkt pc ye degil kolla beraber gelen uzatma kablosuna takin belki sizin probleminizde cozülür

    YanıtlaSil